Laporan Polis Bantah Kedatangan dan Program Irshad Manji

Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT) membantah dan mengutuk dengan sekeras-kerasnya kepada semua pihak yang berusaha membantu  dan membawa Irshad Manji ke Malaysia untuk siri program berkaitan LGBT

MUAFAKAT menolak percubaan kelompok Liberal, Plural dan Sekular yang ghairah menjadi hamba kepada  kelompok luar negara yang  ingin mengheret masyarakat negara Malaysia meniru gaya budaya hidup songsang lagi menjijikkan ini.

Terkini, menurut twitternya  @IrshadManji, program yang asalnya dirancang untuk diadakan di UIA itu kini diubah ke Monash University, kampus Sunway pada hari Jumaat,  18 Mei 2012.  Usaha dan agenda sedemikian mempunyai niat tersirat untuk menggerakkan kempen dan advokasi yang berterusan bagi merubah nilai dan landasan masyarakat Malaysia yang berteraskan akhlak  murni dan panduan agama.

Kempen ini ternyata bercanggah dengan prinsip Perlembagaan Persekutuan, Kanun Kesiksaan dan Jenayah Syariah (bagi muslim) kerana ia  menyeru orang ramai untuk menjalani kehidupan seks songsang luar tabi’i yang juga merupakan suatu jenayah.

MUAFAKAT menggesa pihak Polis   menyiasat   ke atas semua pihak yang terlibat sebagai penganjur program ini dan mengambil tindakan yang sewajarnya.

Kami mengambil prihatian serius terhadap usaha kelompok ini yang mahu mengetengahkan  LGBT sebagai hak asasi manusia di negara ini. Ini akan pasti mewujudkan kontroversi yang serius dan berpanjangan  kerana gaya hidup seks songsang ini ditolak di negara ini dan mana-mana negara yang mengutamakan kehidupan bertamadun.

Aliran pemikiran Liberal, Plural dan Sekular  yang menjadi kerangka pemikiran kumpulan LGBT ini akan membentuk masyarakat yang merungkai kehidupan beragama dan menjadikan agama hanya sebagai budaya ritual di peringkat peribadi semata-mata.

Justeru, perbincangan yang mengarahkan kepada menjadikan amalan hidup LGBT sebagai gaya hidup di Malaysia semestinya dilarang dan ditentang.

Hj Mohd Amin Hashim

Timbalan Presiden

Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT)

17hb Mei 2012

1 comment so far

  1. ahmadalikarim on

    KIta memang patut buat laporan polis untuk bantah program-program Irshad Manji. Malaysia ini adalah negara Islam. Kalau orang lslam terikut cara dia, mereka boleh jadi murtad. Kita mesti melindungi Malaysia dan juga negara-negara lslam dari orang yang merosakkan Islam.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: